menu
icon

Dien uw aanvraag in

Laat de professionals uit Haarlem weten wat uw wensen zijn

icon

Wacht een aantal minuten

Onze professionals worden op de hoogte gesteld en doen een voorstel

icon

Vergelijk!

Vergelijk de aanbiedingen en kies die wat het beste bij u past

mediators Haarlem

Een kundige Mediator uit Haarlem helpt u graag verder.

Hoe werkt mediation in Haarlem & wat is het

U schakelt een mediator in wanneer jullie gewoon nog door een deur kunnen. Voordat dingen escaleren en er een advocaat aan te pas moet komen. Namelijk, bij een rechterlijke uitspraak altijd sprake zijn dat één van de betrokken partijen de zaak verliest, waardoor de werkelijke oorzaak van een conflict niet is opgelost. Met mediation kunt u in de toekomst nog samen door een deur. Mediation is vandaar een win-win.

In een setting met een mediator zal deze zich beperken tot vragen stellen en het gesprek leiden, en niet advies geven. Natuurlijk zorgt een mediator er wel voor dat er informatie wordt gegeven die in een bepaald conflict nodig is. Om tot een oplossing te komen is er de intentie van beide partijen nodig om het conflict tot een goed einde te brengen. Van beide partijen wordt verwacht dat zij naar elkaar zullen luisteren en begrip hebben voor elkaars situatie.

Sowieso zal tijdens het eerste gesprek zal de mediator vertellen hoe het proces in zijn werk gaat en er wordt een mediationovereenkomst getekend. In deze overeenkomst staan alle spelregels, zoals het zorgdragen van vertrouwelijkheid en de vrijwillige basis.

Zodra alle problemen op tafel liggen en eventueel goed zijn doorgesproken zal er een onderhandelingsgesprek plaatsvinden over de eventuele oplossingen. In de afrondingsfase kunnen de partijen dan tot een definitieve oplossing komen, waarna deze oplossing zal worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Zo ontstaan er geen misstanden over wat er is afgesproken.

Men kan de bemiddeling van een mediator uit Haarlem onder andere inschakelen bij:

  • familieconflicten, echtscheiding, erfenissen enz
  • burenruzies
  • werkgever en werknemer conflicten
  • conflicten tussen leverancier en afnemer
  • andere geschillen die in de zakelijke sfeer vallen
  • conflicten tussen de overheid en burgers
870
Klanten geholpen met mediators vergelijken
8.127
Totaal gerealiseerde professionele connecties
€ 112,-
Gemiddelde besparing p.p. door te vergelijken
Haarlem

Arbeidsconflict in Haarlem? Zakelijk mediation!

Een ondernemer loopt altijd het risico op juridische geschillen. U kunt wellicht niet meer door één deur met een businesspartner? Zo kunt u een verschil in inzichten met een medewerker krijgen, of er ontstaat een conflict met een leverancier of een klant.

Uiteraard kunt u direct naar de rechter stappen om een juridische uitspraak te eisen, maar weet u zeker dat dit in alle gevallen de beste oplossing is? Een stap naar de rechtbank zal vaak dan ook inhouden dat uw relatie met die klant definitief voorbij is. Een gang naar de rechtbank is dan misschien een te grote stap als het om een klant gaat die u niet kunt missen. En een werknemer waarmee u in een conflictsituatie zit, kan het u en uw bedrijf nog flink lastig maken.

Alhoewel het misschien niet altijd zo lijkt, zijn er voor vrijwel alle conflictsituaties wel oplossingen te bedenken. Het probleem zit hem vaak in het feit dat het conflict te hoog is opgelopen en beide partijen te koppig zijn om nog enige toegeving te doen. Om wel tot een oplossing te komen zonder interventie van de rechtbank, kunt u bijvoorbeeld eens denken aan een mediator.

Heeft u een juridische conflict en wilt u dit niet voor de rechter oplossen? Dan kunt u een mediator inschakelen. Als u werkzaam bent in Haarlem of omgeving, dan bent u hier aan het juiste adres. U vult hier uw gegevens in en in no time ontvangt u offertes binnen van verscheidene mediators in Haarlem.

mac
mac
img

Ik ben Sjuul Hofmeijer, regiomanager in Haarlem. Ik sta persoonlijk garant voor een succesvolle connectie tussen u en een mediator uit Haarlem.

Op zoek naar professionele mediators regio Haarlem?

Met mediation hoeft u niet naar de rechtbank te stappen. Waarschijnlijk wint u uw zaak wel voor de rechter als u gelijk heeft, maar neem wel aan dat in geval van een rechtszaak beide partijen het slachtoffer zijn. In geval van een rechtszaak zal de relatie tussen beide partijen kapot gaan en heel moeilijk te herstellen zijn. Op commercieel gebied kan dit enorme gevolgen hebben, zowel financieel als uw goede naam die in een negatief daglicht komt te staan.

De verliezende partij dient bij een gerechtelijke uitspraak ook nog eens alle proceskosten te betalen, dat is dus eigenlijk dubbel verliezen. In geval van mediation door een mediator uit Haarlem zullen de kosten hiervan door beide partijen worden betaald. Het is dus van belang dat allebei de partijen er het beste van maken. Als de betrokken partijen tot een goede oplossing komen, is dat voornamelijk te danken aan henzelf en omdat de mediator als onafhankelijk partij bij de gesprekken aanwezig was.

Met mediation bestaat er altijd de kans om tot een goede oplossing in wat voor conflict dan ook te komen. Op zoek naar een mediator uit Haarlem? Laat hier diverse offertes naar u toesturen van diverse betaalbare mediators in Haarlem en uw conflict behoort wellicht snel al tot het verleden.

Snel vrijblijvende offertes aanvragen

Recensies

Dit is wat tevreden Mediator matches over Professionals Haarlem te zeggen hebben!

img

Jan-Willem ter Avest

Het belangrijkste voor mij is heldere communicatie. Door de hulp van Professionals Haarlem ben ik terechtgekomen bij een goede Mediator. Nogmaals bedankt voor jullie deskundige assistentie met mijn vraagstuk!

img

Thea van 't Bouwhuis

Vrijwel meteen een Mediator gevonden. Ik ben goed en deskundig geholpen door Professionals Haarlem. Ook in het weekend stonden ze voor mij klaar!

Professionals uit andere branches in Haarlem

Let's Talk

Bij Professionals Haarlem staan we altijd voor u klaar. Vul het formuliertje in of neem contact op, dan helpen wij u zo goed mogelijk verder.

Naar het contactformulier